دانه کنجد اگرچه به نظر ریز و کوچک می رسد اما مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد. این دانه های کوچک در دوران باستان به خاطر مزایایی که داشتند همانند طلا با ارزش بودند. در این مقاله قصد داریم چند مورد از خواص دانه کنجد را با هم مرور کنیم. پس همراه ما باشید.
دانه کنجد سرشار از پروتئین است:دانه های کنجد سرشار از پروتئین با کیفیت هستند. پروتئین ۲۰ درصد از دانه کنجد را تشکیل می دهد. به ازای هر اونس از دانه کنجد، ۴.۷ گرم پروتئین در آن وجود دارد.
به پیشگیری از دیابت کمک می کند:دانه های کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی هستند. روغن کنجد می تواند از دیابت پیشگیری کند و قادر است گلوکز پلاسما را در دیابت بسیار حساس بهبود ببخشد.دانه کنجد باعث کاهش فشار خون می شود:
مطالعات انجام شده بر روی دانه کنجد نشان می دهد که روغن کنجد قادر است فشار خون در افراد دیابتی را پایین بیاورد. دانه های کنجد سرشار از منیزیم هستند. منیزیم یک ماده مغذی کلیدی برای کمک به کاهش فشار خون است. ما عادت کردیم از دانه کنجد سفید برای پخت و پز استفاده کنیم اما دانه کنجد سیاه مواد مغذی بیشتری دارد.
سطح کلسترول خون را پایین تر می آورد:دانه کنجد به سطح کلسترول خون کمک می کند زیرا در برگیرنده فیتوسترول هایی است که تولید کلسترول را مسدود می سازد. دانه کنجد سیاه فیتوسترول بالاتری دارد.
برای هضم و گوارش بسیار خوب است:محتوای بالای فیبر در دانه کنجد می تواند به هضم و گوارش مواد غذایی کمک کند.
می توان از آن برای داشتن پوستی سالم تر استفاده کرد:محتوای بالای روی در دانه های کنجد به تولید کلاژن کمک می کند. همانطور که می دانید کلاژن باعث ایجاد الاستیسیته می شود و به ترمیم بافت های آسیب دیده بدن کمک می کند. مصرف منظم روغن کنجد سرطان پوست را کمتر می کند.
باعث افزایش سلامت قلب می شود:روغن دانه کنجد با پیشگیری از ضایعات آترواسکلروتیک به کمک آنتی اکسیدان و ضد تورم شناخته شده به عنوان سسامول، باعث بهبود سلامت قلب می شود.
از سرطان پیشگیری می کند:کنجد در برگیرنده ترکیبات ضد سرطانی همچون اسید فیتیک،منیزیم و فیتوسترول هاست. دانه های کنجد بیشتر از سایر دانه ها و آجیل ها فیتوسترول دارند.
به کاهش اضطراب کمک می کند:دانه های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت کاهندگی استرس را دارند. کنجد همچنین در برگیرنده ویتامین های آرام بخش تیامین و تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین به کاهش درد، بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق کمک می کند.
کم خونی را کمتر می کند:دانه های کنجد سیاه سرشار از آهن هستند. این دانه ها برای افرادی که به کم خونی و ضعف مبتلا هستند توصیه می شود.
از آسیب تابش به DNA محافظت می کند:سسامول در دانه کنجد و روغن کنجد می تواند از اسیبی که توسط تابش بر روی DNA وارد می شود محافظت کند.
آرتریت را تسکین می بخشد:مس بالایی که در دانه های کنجد وجود دارد از آرتریت پیشگیری کرده و درد آن را تسکین می بخشد. همچنین این دانه ها استخوان ها ، مفاصل و رگ های خونی را قوی تر می سازند.
کبد شما را در برابر الکل محافظت می کند:دانه کنجد از تاثیرات الکل بر روی کبد می کاهد و به داشتن کبدی با عملکرد سالم کمک می کند.
از ایجاد چین و چروک پیشگیری می کند:روغن دانه کنجد از اسیب اشعه ماوراءبنفش خورشید جلوگیری می کند و مانع از ایجاد چین و چروک و لک بر روی صورت می گردد.
سلامت استخوان ها را بیشتر می کند:یک مشت دانه کنجد کلسیم بیشتری نسبت به یک لیوان شیر دارد. محتوای بالای روی در این دانه ها نیز می تواند چگالی مواد معدنی استخوان ها را بیشتر کند.
والپیپرهایی با کیفیت HD مرتبط با ماه رمضان در این قسمت برای شما آماده کرده ایم. جهت دانلود هر پس زمینه در ابعاد بزرگ کافی است آن را در سیستم خود ذخیره کنید.
عکسهای باکیفیت تبریک ماه رمضان, والپیپر رمضان, والپیپرهای تبریک رمضان
دانلود والپیپر اتومبیل Audi Q8, عکس ماشین Audi Q8, پس زمینه Audi Q8, والپیپر آئودی, عکس ماشین آئودی آبی رنگ, آئودی, دانلود والپیپر ماشین آئودی
دمنوش هایی برای رهایی از میگرن
اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است.
دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها که هرکدام برای یک درد یا مرضی خوب هستند، امروز در بسته بندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، باید گفت: دمنوشها لذت بی مانندی دارند که علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند. پس برای آشنایی با روش تهیه انواع مختلف آنها با ما همراه باشید. میگرن یکی از بیماریهایی است که حتی کمی پیش از شروع، نشانههای آن امان فرد مبتلا را میبرد. راهکارهای متعددی برای کنترل درد ناشی از این بیماری وجود دارد که می توان به مصرف دارو، کمپرس آب سرد و حبس شدن در اتاق تاریک اشاره کرد، اما راهکار بهتری هم برای کنترل این درد آزاردهنده وجود دارد وآن مصرف دمنوش هایی است که در قسمت زیر به طرز تهیه آنها اشاره میکنیم. ***دمنوش مرزنجوش مرزنجوش از نظر طب سنتی ایران دارای طبیعتی گرم است. خواص دارویی این گیاه آرام بخش اعصاب و بهترین داروی میگرن کهنه و درمان سردردهای تنشی و عصبی و درد شقیقهها و سردرد است. این گیاه هم چنین خلط آور، تب بر، اشتها آور، تقو. یت کنندهی عمومی بدن، ضد نفخ و ورم معده، بادشکن، ضد اسهال، ضد سرماخوردگی، معرق، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد آرتروز، ضد اسپاسم، ضد تب، ضد آلزایمر و ادرار آور است. طرز تهیه یک مشت کوچک از این گیاه را با دو لیوان آب جوش در کتری ریخته و بگذراید تا با شعله غیر مستقیم دم بکشد. ***دمنوش اسطوخودوس اسطوخودوس یا اسطوقدوس گیاهی چندین ساله است با برگهای متقابل، باریک، دراز، سبز رنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبهای در طبیعت یافت میشود که گلهای آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله هستند و قسمت مورد استفاده این گیاه گلها و سرشاخههای گل دار آن است. خواص درمانی یک داروی مناسب برای آرامش اعصاب و بی خوابی و درد میگیرن است. اگر فردی در طول روز به تنشهای فکری، اضطراب یا حتی پیش فعالی مغز دچار میشود میتواند از این داوری گیاهی استفاده کند. این گیاه تقویت کننده سلولهای مغزی، افزاینده شیر مادر، کاهنده نفخ و گاز معده و روده، شادی آور، باز کننده انسداد عروقی و ضد بلغم است. طرز تهیه یک قاشق غذاخوری سرشاخه گل دار و یا گل گیاه را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید؛ برای این منظور میتوانید از لیوانهای مخصوص و ظرفهای آماده کردن دمنوش استفاده کنید. ممکن است طعم اسطوخودوس را دوست نداشته باشید، اما ابتدا توجه به خواص دارویی آن میتواند از طعم تلخ آن بکاهد. ***دمنوش فلوس یا خرنوب هندی فلوس در برخی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است که اگردر قسمت طول آن شکافته شود، تیغههای متعددی در آن دیده میشود. خواص درمانی این گیاه به عنوان ضد صفره، ضد افسردگی، ضد صرع، ضد میگیرن، ضد بواسیر، تقویت کننده اعصاب، تقویت کننده دستگاه تنفسی و پایین آورنده فشار خون استفاده میشود. طرز تهیه دو لیوان آب سرد را در قوری میریزیم و بر روی حرارت کمی قرار میدهیم تا به جوش آید، اکنون یک قاشق غذاخوری مغز فلوس را به صورت پودر شده به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت پایین دم بکشد.یکی از علتها این است که اغلب، شیر گاو را دیر هضم میدانیم و معتقدیم که نشانههایی مثل نفخ، گاز معده و اسهال دارد. ممکن است دلیلش سطح پایین آنزیم لاکتاز(آنزیمی که لاکتوز را به گلوکز و گالاکتوز تبدیل میکند) باشد که هضم لاکتوز را در لبنیات دشوار میکند. افراد دیگر شاید به پروتئین شیر گاو آلرژی دارند یا به لبنیات حساسیت دارند.
حساسیت به شیر یکی از رایجترین حساسیتهای غذایی در کودکان است، که بر روی ۲ تا ۳ درصد از نوزادان انگلیسی اثر میگذارد، نشانههایش با مشکلات پوستی ظاهر میشود که به دلیل مشکل در هضم است. بدون چربی، کم چرب یا پرچرب؟
تحقیقات اخیر نشان داده است که شیر بدون چربی ضرورتاً انتخاب سالم تری نیست. بله، چربی و کالری پایینی دارد و نسبت به شیر خالص یا پر چرب کلسیم بالایی دارد. اما برخی از کارشناسان بر این باورند که چربی اشباع شده در لبنیات در مورد سلامت قلب مشکل ایجاد نمیکند. در حقیقت با مصرف شیر بدون چربی ممکن است که ما چربیهای حلال مغذی مثل ویتامین E و A را از دست بدهیم.
شیر کم چرب دارای چربی کمی است، سطح پایینی چربی دارد. اما همینطور سطح پایینتری از ویتامینهای حلال را نسبت به شیر خالص یا پرچرب دارد. بنابراین در صورت مصرف شیر کم چرب اطمینان حاصل کنید که ویتامینهای لازم را از منابع دیگر از جمله سالاد و سبزیجات با پوشش روغن گیاهی دریافت کنید.
بهترین گزینه برای نوزادانسازمان سلامت پیشنهاد میکند که تا ۶ ماه اول به نوزادانتان شیر مادر بدهید. پس از آن میتوانید در کنار شیر مادر کم کم مصرف غذاهای دیگر را ادامه دهید. در یک سالگی شیر خالص گاو پیشنهاد میشود. شیر کم چرب انتخابی برای ۲ سالگی کودکان است و شیر بدون چربی بعد از ۵ سالگی پیشنهاد میشود. همیشه با پزشک یا متخصص تغذیه در مورد سوالاتتان در مورد شیر مادر و یا حساسیت کودک تان نسبت به لبنیات مشورت کنید چون شاید برخی از انواع ترکیبی یا غنی شده مثل شیر سویا ممکن است مناسب نباشند.
مناسبترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید
راهکارهایی که ما در اینجا معرفی میکنیم را برای بهترین انتخاب بررسی کنید. چه شیر پاستوریزه انتخاب میکنید چه نه، همیشه بخش عمدهای از منابع غیر لبنی دیگر که حاوی کلسیم هستند را در رژیم غذایی خود جای دهید. مانند تن سالمون و سارادین، سبزیحات برگ تیره، آجیلها و دانههای روغنی شامل بادام و کنجد.
شیر سنتی گاو
یک محصول طبیعی، غنی از پروتئین و منبع کلسیم. شیر ارگانیک حاوی مقدار بیشتری چربیهای اشباع امگا ۳ است و گاوها نسبتاً کمتر در معرض آنتی بیوتیک و آفت کشها هستند. اغلب مردم شیر همگن یا شیر هموژنیزه را ترجیح میدهند در هموژنیزه مولکولهای چربی میشکند و هضم آن را راحتتر میکند.
مناسب برای: حبوبات، فرنی، آش در مصارف غدایی داغ و محصول طبیعی مغذی.
تست: ملایم و دارای سرشیر و پرخامه
پخت و پز: ایدهال برای تهیه سسها و پخت و پز.
بررسی ما: ارزش تغدیه ای شیر گاو در هر ۱۰۰میلی گرم
۶۸ کالری، ۱۲۲ میلی گرم کلسیم، ۴ گرم چربی، ۲.۶ گرم چربی اشباع، ۴.۷ گرم شکر.
شیر گاو بدون لاکتوز
شیر گاوی که از صافی رد شده است تا لاکتوز آن از بین برود و آنزیم لاکتوز که به آن اضافه شده حاوی همان ارزش تغدیهای شیر است.
مناسب برای: کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند.
تست: همان شیر گاو.
پخت و پز: کاربرد شیر گاو را دارد.
بررسی: ارزش تغذیهای در ۱۰۰ میلی لیتر شیر بدون لاکتوز:
۵۸ کالری، ۱۳۵ میلی گرم کلسیم،۳.۵ گرم چربی، ۲ گرم چربی اشباع، ۲.۷ گرم شکر.
شیر گاو A2
این شیر تنها حاوی پروتئین A2 است. شیر گاو شامل مقادیری پروتئین، یک گروه از کازئینها است. اگر به حساسیتهای لاکتوز مبتلا هستید، شیر حاوی A2 را امتحان کنید.
مناسب برای: کسانی که به پروتئین شیر حساساند.
تست: به خوبی شیر گاو
پخت و پز: مناسب همانند شیر گاو
بررسی: ارزش تغذیه ای آ دو در هر ۱۰۰ میلی لیتر:
۶۴ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۳.۶ گرم چربی، ۲.۴ گرم چربی اشباع،۴.۷ گرم شکر.
شیر بز
یک فرآورده طبیعی، از نظر تغذیه مانند شیر گاو مناسب است.
مناسب برای: انتخابی مفید برای کسانی که به شیر گاو حساسیت دارند، از آنجایی که چربی و لاکتوز کمتری دارد. برای چای، قهوه و شکلات داغ مناسب است.
تست: غلیظ، طعمی خاص، نسبتاً شیرین و گاهی کمی مزهی نمک میدهد.
پخت و پز: مناسب برای اغلب دستورات غذایی.
بررسی: ارزش تغذیهای شیر بز در هر ۱۰۰میلی لیتر:
۶۱ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۳.۶ گرم چربی، ۲.۵ گرم چربی اشباع، ۴.۳ گرم شکر.
سویا یا شیر سویا؟
شیر سویا از نظر پروتئین با شیر گاو قابل مقایسه و کمچرب است. غذاهایی که بر پایه سویا هستند، میتوانند چربی خون را کنترل کنند که البته به ۲۵ گرم پروتئین سویا، یا ۳ تا ۴ لیوان شیر در روز لازم دارند تا به این مقصود برسند. بعضی از مارکها با کلسیم و ویتامین A و D غنی شدهاند.
مناسب برای: مصرف کنندگان غیر لبنی که به دنبال انتخابهای کمچرب هستند. مارکهایی را که حاوی کلسیم و ویتامین A و D هستند را انتخاب کنید. مخلوط خوبی برای چای و قهوه است.
تست: پرمغز و غلیظ
پخت و پز:مناسب برای پخت و پز. کیک نارگیلی و بلوبری غیرلبنی را با آن امتحان کنید.
بررسی: ارزش تغذیهای در هر ۱۰۰ میلی لیتر شیر سویا:
۳۷ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۱.۷ گرمچربی، ۰.۲۶ گرمچربی اشباع ، ۰.۸ گرمشکر.
شیر بادام
ترکیبی از بادام و آب چشمه، این نوع شیر با کلسیم و ویتامین شامل ویتامین D و B12 غنی شده است.
مناسب برای: گیاهخواران و کسانی که نباید از فرآوردههای حیوانی استفاده کنند. چون با ویتامین ب۱۲ غنی شده است. از این نوع شیر در نوشیدنیهای گرم به خصوص قهوه لذت خواهید برد.
تست: مزه مغز دار و کم غلظت، برای مصرف هر روز نوع بدون شکر آن را انتخاب کنید.
پخت و پز: به همان اندازه شیر گاو استفاده کنید.
بررسی: ارزش تغدیهای در هر ۱۰۰ میلی لیتر شیر بادام:
۱۳ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۱۰۱ گرمچربی، ۰.۱ گرم چربی اشباع، ۰.۱ شکر.
شیر نارگیل
از فشردهی نارگیل و با افزودن کلسیم به آن تهیه میشود. در مقایسه با انواع دیگر گیاهی ، پروتئین آن کم و چربی اشباع شده در آن کمی بالاتر است.
مناسب برای: گیاهخواران، آن را با غلات، چای و قهوه امتحان کنید.
تست: کم حجم و حاوی کمی نارگیل
پخت و پز: برای پخت و پز عالی است. از آنجایی که مزهی نارگیل در غذا غالب نمیشود و این شیر نسبتاً کم حجم و سبک است، نیازی نیست که زیاد آن را به مایهتان اضافه کنید.
بررسی: ارزش تغذیهای شیر نارگیل در هر ۱۰۰ میلی لیتر:
۲۵ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۱.۸ گرمچربی، ۱.۶ گرم چربی اشباع ، ۱.۶ گرمشکر.
کنف یا شاهدانه
مخلوطی از دانه کنف یا شاهدانه و غنی شده با کلسیم و ویتامین D.
تست: ملایم و نسبتاً شیرین.
مناسب برای: نوشیدنیهای داغ
پخت و پز: در تهیه اسموتیها و سسها کاربرد دارد یا با میوه و عسل برای بستنیهای غیر سنتی .
بررسی: ارزش تغدیهای در هر۱۰۰ میلی لیتر:
۳۹ کالری، ۱۲۰ میلی گرمکلسیم، ۲.۵ گرم چربی، ۰.۲ گرمچربی اشباع، ۱.۶ گرمشکر.
شیر جو دوسر
از جو دو سر تهیه میشود. و با ویتامینها و کلسیم غنی میشود. مقدار چربی اشباع شده در آن کم است.
مناسب برای: یک انتخاب کم چرب با تمام خواص جو دوسر.
تست: کرم رنگ و نسبتاً پودری.
پخت و پز: در صورت گرم کردن لخته نمیشود. و برای تهیه سسهای سفید مناسب است.
بررسی: ارزش تغدیهای در هر ۱۰۰ میلی لیتر:
۴۵ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۱.۵ چربی، ۰.۲ چربی اشباع، ۴ گرم شکر.
شیر برنج
شیر شیرین، حاوی پروتئین کم و غنی شده با کلسیم.
مناسب برای: کسانی که به لبنیات با سویا سازگاری ندارند.
تست: شیرین اما خنثی. به نوشیدنیهای داغ، رنگ شیر نمیدهد.
پخت و پز: غلظت کم
بررسی: ارزش تغدیهای در هر ۱۰۰ میلی لیتر:
۴۷ کالری، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۱.۰ گرم چربی، ۰.۱ گرم چربی اشباع، ۴ گرم شکر.